Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

AIE-3: discuţiile sunt în jurul candidatului la funcţia de premier

© Sputnik MoldovaLupu, Filat, Ghimpu, AIE3
Lupu, Filat, Ghimpu, AIE3 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii alianţei de guvernare nu se pot înţelege asupra candidaturii la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Cele trei componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană – 3 nu se pot încă înţelege asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru. Deputatul liberal-democrat Valeriu Ghileţchi a declarat pentru agenţia Sputnik Moldova că, deocamdată, discuţiile sunt în jurul persoanei propusă la funcţia de premier. 

Iurie Leanca si Maia Sandu - Sputnik Moldova
Iurie Leancă clatină barca Maiei Sandu?

Preşedinţii PLDM, PD şi PL, Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu au semnat la 23 iulie Acordul politic de constituire a AIE-3. Potrivit acestui document, funcţia de premier i-a revenit PLDM. Peste câteva ore de la semnarea Acordului AIE-3, liderul democraţilor Marian Lupu a anunţat că PLDM a propus-o la funcţia de prim-ministru pe actualul ministru în exerciţiu al Educaţiei, Maia Sandu. Informaţia a fost confirmată în seara aceleiaşi zile de liderul liberal-democraţilor Vlad Filat, care s-a arătat nedumerit de faptul că Lupu a ales să informeze primul opinia publică despre candidatura la şefia Guvernului, prerogativă ce aparţinea, de fapt, PLDM. 

„Liderii alianţei urmează să se înţeleagă asupra candidaturii la funcţia de premier. Cred că în seara zilei de luni se va reuşi şi la această întrevedere se vor pune punctele pe „i”. Acordul AIE-3 rămâne în vigoare, deocamdată, discuţiile sunt în jurul persoanei propusă la funcţia de premier”, a declarat pentru Sputnik Moldova, Valeriu Ghileţchi. 

Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu s-au întâlnit în prima parte a zilei la sediul PD. La fel, ca şi vinerea trecută, aceştia nu au făcut nicio declaraţie pentru presă la finalul întrevederii. Cei trei lideri urmează să se întâlnească şi în seara zilei de luni pentru a ajunge la un numitor comun asupra candidaturii la funcţia de prim-ministru al Moldovei.

Fluxul de știri
0