Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iurie Leancă clatină barca Maiei Sandu?

© imagini: europalibera.org/ziarulnational.mdIurie Leanca si Maia Sandu
Iurie Leanca si Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Ce trebuie să se întâmple pentru ca şansele Maiei Sandu de a ajunge premier să fie reduse la minimum? Simplu! Încrederea formaţiunii care a propus-o (PLDM) faţă de aceasta trebuie zdruncinată.

Reticenţa PDM şi a PL faţă de Sandu este evidentă. Iar „în sprijinul” liberal-democraţilor care încă nu au renunţat la candidatura respectivă, se pare că s-a ridicat fostul lor coleg, Iurie Leancă.

Iurie Leancă este citat luni de presa de la Chişinău, cu laude generoase adresate Maiei Sandu. Acesta spune despre ministrul în exerciţiu al Educaţiei că „ar putea fi un premier bun”, precizând însă că „în condiţii normale”. Şi mai interesantă este precizarea că „Sandu ar putea fi un premier bun în condiţii normale” pentru că împreună cu ea şi cu alţi colegi Leancă susţine că „se gândeau să lanseze PPEM”! Apariţia PPEM nu are cum să nu deranjeze exponenţii PLDM şi motivele sunt la suprafaţă. Iar Maia Sandu, persoana propusă de PLDM la funcţia de prim-ministru, „se gândea împreună cu alţi colegi la constituirea PPEM”!

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Cu Maia Sandu ieşim din zona de confort?

Oare cum vor reacţiona membrii fideli ai PLDM, văzând cum Leancă o curtează pe Sandu cu atâta condescendenţă? Întrebarea este, bineînţeles, retorică, iar deserviciul pe care fostul premier i l-a făcut candidatului la funcţia de premier este mare. O fi vorba despre o răzbunare a lui Leancă, pentru că Sandu nu s-a regăsit printre fondatorii PPEM? Sau poate e o mişcare tactică ce serveşte alte scopuri şi/sau interese? Sau poate că Leancă într-adevăr îi doreşte din toată inima doar succes Maiei Sandu? Putem doar să presupunem…

Anterior, liderii AIE3 au dat asigurări că până la finele acestei luni vom avea deja guvern învestit. Au rămas până atunci zile numărate. Foarte curând vom afla dacă ieşim sau mai rămânem „în zona de confort”.

Ghenadie Vaculovschi pentru Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0