Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape în fiecare zi în accidentele rutiere din ţară moare un om

© Sputnik / Rodion ProcaAccident ДТП
Accident ДТП - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General al Poliţiei a înregistrat de la începutul anului peste o mie de accidente rutiere în care au murit 129 de persoane.

CHIŞINĂU, 24 iul – Sputnik. În accidentele rutiere înregistrate pe traseele naţionale în lunile ianuarie-iunie au decedat 129 de persoane, iar alte 1348 – au fost traumatizate. 

Agenţii de circulaţie au documentat în prima jumătate a acestui an 1110 accidente rutiere. Conform statisticii, cel mai mare număr de accidente s-a produs din vina conducătorilor auto, 88,3% din numărul total de accidente înregistrate în ţară. 

În cadrul acţiunilor de profilaxie, au fost depistate 2978 cazuri de conducere a mijloacelor de transport de către conducătorii auto în stare de ebrietate. 

În aceiaşi perioadă,  prin intermediul sistemului video de monitorizare a traficului rutier au fost înregistrate peste 200 mii de încălcări a Regulamentului circulaţiei rutiere. Dintre acestea, cele mai multe ţin de nerespectarea regimului de viteză, oprirea în locurile interzise şi trecerea la culoarea roşie a semaforului.


Fluxul de știri
0