Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Vinul Moldovei - o legenda vie” şi la Milano

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Accesați arhiva multimediaВиноградники в Молдавии
Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Brandul de ţară „Wine of Moldova” a impresionat din nou comunitatea internaţională.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. La Pavilionul Moldovei de la „ExpoMilano 2015” din Italia, vinificatorii noştri s-au reunit sub un stand comun pentru a continua promovarea Vinului Moldovei pe cele mai importante pieţe europene. 

Винодельческий завод Массандра в Крыму - Sputnik Moldova
Republica Moldova
„Vinul Moldovei” a cucerit piaţa din China

Mesajul pe care l-au prezentat comunităţii internaţionale a fost „Fiţi oaspetele nostru!”. Turiştii străini au fost îndemnaţi să ne viziteze ţara cu ocazia sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”, eveniment ce va avea loc în perioada 3-4 octombrie, la Chişinău. 

„ Standul Republicii Moldova a atras mii de vizitatori dornici să descopere tradiţia legendară a vinului nostru. Expoziţia a fost o platformă importantă de a invita publicul larg să ne viziteze ţara cu ocazia „Zilei Naţionale a Vinului”, iar peste 2000 de oaspeţi au manifestat interes faţă de acest eveniment”, a declarat Viorel Garaz, expert la Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV).

Anul trecut, sărbătoarea  „Ziua Naţională a Vinului” a fost vizitată de un număr record de persoane –130 000. 


Fluxul de știri
0