Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderii proeuropeni susţin că au constituit AIE3

© Captură, privesc.euAIE3
AIE3 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii PLDM, PDM şi PL au decis să reanimeze Alianţa pentru Integrare Europeană.

CHIŞINĂU, 22 iul – Sputnik. Preşedinţii celor trei partide parlamentare proeuropene au ajuns la un acord privind constituirea alianţei. Aceasta se va numi Alianţa pentru Integrare Europeană 3 (AIE3).

Lupu, Filat şi Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Filat, Ghimpu şi Lupu: alianţa e gata în proporţie de 99 la sută

La aceste discuţii nu au participat deputaţii neafiliaţi, care de asemenea se declară proeuropeni.

Liderii PLDM, PDM şi PL au convenit asupra modalităţii de repartizare a funcţiilor în stat. Aceştia au precizat că premierul va fi înaintat de PLDM, spicherul – de PDM, iar şeful statului (care urmează să fie ales în 2016, n.red.) va fi ales "conform poziţiei PL".

Deşi preşedintele PDM, Marian Lupu, a afirmat că deja poate fi constatată finalizarea negocierilor, la ora actuală nu este clar în ce termeni vor fi înaintate candidaturile pentru formarea guvernului şi când se va finaliza acest proces. În acest context Mihai Ghimpu a lăsat anterior să se înţeleagă că mai puţin contează momentul în care vor fi luate unele decizii. Important este să avem o alianţă proeuropeană, a opinat acesta.

Este de remarcat şi faptul că Vlad Filat a declarat că s-a convenit asupra repartizării principalelor funcţii în stat, fără a menţiona dacă membrii viitoarei alianţe au ajuns la un acord în priinţa tuturor subiectelor importante.

Fluxul de știri
0