Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, Ghimpu şi Lupu: alianţa e gata în proporţie de 99 la sută

© Sputnik / Sputnik MoldovaLupu, Filat şi Ghimpu
Lupu, Filat şi Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Şefii PLDM, PDM şi PL au dat asigurări că în cel mai scurt timp ţara va avea şi majoritate parlamentară, şi guvern.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Vineri, liderii celor trei partide care negociază formarea unei alianţe majoritare în Parlament au făcut declaraţii pentru presă. Aceştia au promis că până la sfârşitul lunii iulie vom avea şi majoritate parlamentară, dar şi guvern.

Владимир Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat: noua coaliție de guvernare ar putea fi creată până la 31 iulie

Chiar dacă la moment încă nu este pregătit sută la sută acordul alianţei, liberalul Mihai Ghimpu nu vede în asta o problemă. „Important este să fie alianţa. Mai puţin contează când va fi semnat acordul, azi sau mâine”, a declarat şeful PL.

Pe de altă parte, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că la ora actuală nu poate să numească ziua când va fi semnat acordul de constituire a alianţei, dar cele trei partide sunt foarte aproape de momentul în care va fi pus punct procesului de negocieri. Acesta a dat asigurări că până la sfârşitul lui iulie vom avea guvern.

Cel mai optimist pare să fie preşedintele PDM, Marian Lupu. Acesta a spus că „la sfârşitul lunii iulie vom avea şi majoritate parlamentară, şi guvern, nu doar confirmat ci şi vot în parlament”.

„Ne-am înţeles în proporţie de 99 la sută. Azi am progresat pe toate direcţiile”, a conchis liderul PDM.

Fluxul de știri
0