Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Butler despre Rusia: în Est răsare o nouă stea

© SputnikBRICS summit
BRICS summit - Sputnik Moldova
Abonare
Unificându-se cu două treimi din populaţia planetei în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai şi grupul ţărilor BRICS, anume Rusia şi nu Statele Unite se află în centrul arenei internaţionale, consideră jurnalistul american Phil Butler.

CHIŞINĂU, 20 iul – Sputnic. În ultima perioadă, SUA sunt izolate de o mare parte a lumii, scrie jurnalistul american Phil Butler, citat de RIA Novosti.

ШОС БРИКС - Sputnik Moldova
Rusia
Opinie: BRICS înlătură cu inteligență monopolul SUA

„Noi am fost trădaţi tot de ai noştri, lumea este sătulă de hegemonia şi opresiunea americană, iar în Est răsare o nouă stea, care deja poate fi văzută”, — opinează Butler.

Potrivit acestuia, preşedintele SUA, Barack Obama, şi neoconservatorii au reuşit să împingă SUA în izolare, fără cale de întoarcere, în timp ce Rusia se prezintă tot mai strălucit pe arena mondială.

„Unificându-se cu două treimi din populaţia a lumii, astăzi ruşii – dar nu newyorkezii  sau elita californiană – se află în centrul arenei mondiale”, — scrie jurnalistul, subliniind importanţa summit-urilor grupurilor BRICS şi Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

Conform acestuia, şefii a 15 state de pe trei continente s-au întâlnit la Ufa pentru a anunţa ieşirea din umbra intereselor economice a Statelor Unite.

Fluxul de știri
0