Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti a revenit de la Minsk cu rezultate importante

© Preşedinţia Republicii MoldovaAleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti
Aleksandr Lukaşenko şi Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul discuţiilor dintre Nicolae Timofti şi Aleksandr Lukaşenko a fost remarcată dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale tradiţionale moldo-belaruse.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova și-a încheiat vizita oficială de două zile la Minsk. Şeful statului moldovean s-a aflat în zilele de 16 şi 17 iulie curent în Bellarus, la invitaţia omologului său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.

Погрузочно-разгрузочные работы в контейнерном терминале морского торгового порта - Sputnik Moldova
Forum economic moldo-belarus la Minsk

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe relațiile bilaterale, în cadrul cărora primează schimburile comerciale. „Cei doi șefi de stat au constatat cu satisfacție faptul că în ultimul an s-au intensificat raporturile comerciale între Republica Moldova și Republica Belarus, în special după vizita la Chișinău a președintelui Aleksandr Lukașenko în luna septembrie a anului 2014, când au fost stabilit un șir de măsuri de natură să faciliteze comerțul între cele două țări. Drept urmare, în primele 5 luni ale anului 2015, exporturile moldovene către Belarus s-au majorat cu peste 11 procente față de perioada similară a anului trecut, constituind aproape 50 de milioane de dolari americani. Schimburile comerciale anuale dintre cele două țări depășesc cifra de 420 de milioane de dolari americani”, informează serviciul de presă al Preşedinţiei.

Sursa a mai notat că în timpul vizitei președintelui Timofti în Belarus au fost încheiate șapte acorduri bilaterale în domeniile comercial-economic, justiției, transporturilor, administrației publice și culturii. Nicolae Timofti a avut întrevederi la Minsk și cu președintele Consiliului Adunării Parlamentare, Mihail Measnikovich, și prim-ministrul Andrei Kobeakov.

 

Fluxul de știri
0