Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forum economic moldo-belarus la Minsk

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaПогрузочно-разгрузочные работы в контейнерном терминале морского торгового порта
Погрузочно-разгрузочные работы в контейнерном терминале морского торгового порта - Sputnik Moldova
Abonare
Noile oportunităţi ale cooperării comerciale moldo-belaruse vor fi discutate la Minsk în cadrul unui forum economic.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Cu ocazia vizitei în Belarus a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofte, va fi organizat Forumul economic moldo – belarus, cu participarea agenţilor economici și a reprezentanţilor Camerelor de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și a Republicii Belarus.

Camera de Comerţ şi Industrie a RM subliniază că o delegație de oameni de afaceri moldoveni a plecat miercuri la Minsk, pentru a participa într-o misiune de afaceri, organizată de către Camera de Comerț și Industrie în perioada 15 — 17 iulie curent. În cadrul misiunii de afaceri va fi organizat Forumul economic moldo – belarus. Forumul va cuprinde și întrevederi bilaterale cu antreprenorii belaruşi, oferind posibilitatea stabilirii și consolidării relaţiilor de afaceri şi parteneriatelor cu sectorul privat din Belarus. Totodată, vor fi organizate vizite de studiu la companii din diferite domenii de activitate, pentru a impulsiona colaborarea dintre țări.

Sursa notează că evenimentul are drept obiectiv intensificarea relaţiilor comercial-economice cu firmele belaruse, identificarea noilor posibilităţi de afaceri, stabilirea contactelor directe de colaborare cu oameni de afaceri belaruşi. Instituţia a mai precizat că la eveniment vor participa 18 companii moldoveneşti, care vor reprezenta diverse sectoare ale economiei naţionale, printre care sectorul vinicol, produse alimentare, distribuitori de tehnică și utilaje agricole și materiale de construcție.

Fluxul de știri
0