Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filat: noua coaliție de guvernare ar putea fi creată până la 31 iulie

© RIA Novosti / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Филат
Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații PL, PLDM și PDM din actuala componență a Legislativului întrunesc 53 de mandate.

CHIȘINĂU, 3 iulie – Sputnik. Acordul de formare a unei noi coaliții de guvernământ poate fi semnat până la 31 iulie, a declarat Vladimir Filat, președintele PLDM în cadrul emisiunii la un post local de televiziune.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu, dispus să revină la guvernare

„Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai devreme”, a spus Filat.

El a menționat că acordul respectiv trebuie să conțină prevederi clare în privinţa modalităţii de alegere a șefului statului.

În caz contrar, nu are rost formarea unei coaliții doar pentru următoarele 8 luni, ca să te pomenești apoi iarăşi în situația în care să nu poată fi ales președintele ţării și, în consecinţă, să fie declarate alegeri anticipate, a punctat Filat.

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, declarase că este gata să poarte negocieri pentru formarea unei noi guvernări majoritare.

La momentul actual, coaliția este constituită de PLDM și PDM. Dar această alianță nu este majoritară, deoarece nu întrunește 51 de mandate din numărul total de 101 legislatori în Parlamentul RM.

Alegerea președintelui RM urmează să aibă loc în anul viitor.

 

 

 

Fluxul de știri
0