Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

BM cere măsuri urgente pe o serie de aspecte controversate

© Sputnik / Шахвердиев / Accesați arhiva multimediaЖилой район города Кишинева
Жилой район города Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Mondială face aluzie "la o serie de aspecte vulnerabile" în Moldova, în cazul cărora se impune adoptarea unor măsuri urgente.

CHIŞINĂU, 17 iul – Sputnik. Banca Mondială (BM) susţine că este disponibilă „de a sprijini agenda de reforme a Republicii Moldova”, dar are şi unele recomandări.

Pirkka Tapiola, seful delegaţiei UE în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Precizările Delegaţiei UE privind suportul bugetar pentru RM

Într-un comunicat al Băncii Mondiale în Moldova se spune că instituţia a organizat la 16 iulie o întâlnire dintre liderii celor şase partide politice reprezentate în Parlament şi un grup de parteneri de dezvoltare a Republicii Moldova. Potrivit BM, partenerii de dezvoltare au reiterat disponibilitatea de a sprijini agenda de reforme a Republicii Moldova. Însă „au recomandat luarea de măsuri urgente” în legătură cu "aspectele critice".

Anterior, delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova a subliniat importanţa învestirii în Republica Moldova a unui guvern viabil, care va trebui să negocieze de urgenţă cu FMI un nou program de cooperare. Doar în aceste condiţii Chişinăul va putea să conteze pe reluarea suportului bugetar din partea UE.

În acest context, ministrul moldovean al Finanţelor a precizat că actualul buget al ţării este viabil doar în condiţiile în care Moldova va primi ajutor din partea UE.

Fluxul de știri
0