Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înregistrarea "pachetului agricol", salutată de agricultori

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaFood fair in Rostov-on Don
Food fair in Rostov-on Don - Sputnik Moldova
Abonare
Primele rezultate ale activităţii comisiei specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor îi satisfac pe reprezentanţii sectorului agrar.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Reprezentanții producătorilor agricoli, potrivit serviciului de presă al legislativului, au salutat elaborarea ”pachetului agricol” și decizia deputaților de a vota săptămâna viitoare în prima lectură respectivele proiecte de legi.

Food fair in Rostov-on Don - Sputnik Moldova
Înregistrarea "pachetului agricol", salutată de agricultori

”Parlamentul a dat un exemplu clar că și în Republica Moldova societatea civilă poate colabora cu autoritățile. Le mulțumim deputaților pentru efortul depus, chiar dacă mai este loc pentru îmbunătățirea cadrului legal. Important este ca fermierii să aibă condiții bune de activitate, iar, cu sprijinul Parlamentului, să le asigurăm și cadrul de dezvoltare”, a menționat Valeriu Cosarciuc, Președintele Federației Naționale a Fermierilor, notează sursa citată.

Comisia specială pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susținerii agricultorilor a fost creată la inițiativa Speakerului Andrian Candu, prin Hotărârea Parlamentului nr. 103 din 21 mai 2015. Comisia, constituită din 10 deputați din toate fracțiunile parlamentare, urma să propună, pe parcursul lunii iulie 2015, proiecte legislative în vederea dezvoltării agriculturii și susținerii producătorilor agricoli autohtoni, a specificat sursa.

 

Fluxul de știri
0