Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tratament și odihnă în Elveția pentru copiii din RM

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii din 8 instituții rezidențiale vor beneficia de un sejur de două săptămâni în tabăra de vară swisscor din localitatea Mels, Elveţia, în perioada 16-30 iulie.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Printre beneficiari se numără 70 de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, din  instituţii rezidenţiale și de învățământ special  din Ceadâr-Lunga, Chișinău, Cojușna, Criuleni, Hâncești, Hârbovăț, Soroca.  Aceștia sunt însoţiţi de educatori, profesori, traducători. 

Copiii, care provin din familii socialmente vulnerabile sau care au dizabilităţi locomotorii, de auz sau văz, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile de care au nevoie. Fiecare copil va beneficia de un examen medical în urma căruia va fi aprobat un program individual de recuperare. Totodată,  copiilor li se vor acorda, după caz, proteze auditive, ochelari, încălţăminte ortopedică, corsete, scaune cu rotile.

În perioada anilor 2007 – 2014 peste 400 de  copii din instituții rezidențiale din țara noastră  au participat la taberele de vară medicale swisscor.  


Fluxul de știri
0