Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: partajarea ministerelor se face de la zero

© Sputnik / Sputnik MoldovaMarian Lupu, preşedinte PDM
Marian Lupu, preşedinte PDM - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM,PD şi PL împart ministerele din viitorul Guvern.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat joi că în cadrul negocierilor PLDM-PD-PL cu privire la crearea unei noi coaliţii de guvernare „partajarea ministerelor se face de la zero”.

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La toamnă, în RM va fi organizat un referendum constituţional

„S-a discutat şi despre partajarea ministerelor. Partajarea se va face de la varianta zero”, a declarat Lupu.

Liderul PD a dat asigurări că Acordul politic de constituire a unei coaliţii de guvernare PLDM-PD-PL va fi gata în termenele stabilite.

„Suntem pe calea bună, sa-u făcut progrese. Semnarea acordului politic şi formarea Guvernului se vor încadra în termenele stabilite”, a declarat Lupu.

Fostul premier, Chiril Gaburici, şi-a făcut publică declaraţia de demisie la 12 iunie. În declaraţie, Gaburici a menţionat că pentru a schimba sistemul constituit în țară are nevoie de instrumente suplimentare și de sprijin din partea partidelor politice, de care însă prim-ministrul nu dispune.

Constituţia RM prevede că, în cazul imposibilităţii formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, preşedintele ţării, după consultarea fracţiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

Fluxul de știri
0