Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Experți din RM și Polonia au discutat proiecte de administrare publică

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Краков
Города мира. Краков - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatul vizitei experților moldoveni va fi realizarea unui proiect comun în domeniul pregătirii specialiștilor calificați din administrarea publică.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Practica poloneză în domeniul administraţiei publice a fost studiată în cadrul unei vizite de documentare a delegaţiei Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova, în frunte cu profesorul Ion Dulschi, şeful Catedrei ştiinţe administrative. Scopul vizitei a fost realizarea proiectului comun al Academiei de Administrare Publică şi al Şcolii Superioare de Administrare Publică din Szczecin, Polonia, ”Dezvoltarea competenţelor instituţionale ale autorităţilor responsabile de dezvoltarea regională din Republica Moldova.

Membrii delegaţiei Academiei au avut o întâlnire cu conducerea Şcolii Superioare de Administrare Publică din Szczecin, rectorul Magdalena Fiterniza-Gojko, prorectorul pentru cooperare internaţională, Tomas Czubara, şi decanul Bazyli Baran.

În cadrul întrevederii, oaspeţii au fost familiarizaţi cu cele mai relevante aspecte ale dezvoltări sistemului de administrare publică din Polonia, cu activitatea autorităţilor privind soluţionarea problemelor demografice, tehnologice, economice şi de alt ordin.

Fluxul de știri
0