Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA: au fost depistate noi probe în dosarul BEM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Percheziţiile efectuate în birourile unor persoane vizate în dosarul BEM au scos la iveală noi probe.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Probe în dosarul penal privind fraudele de la BEM au fost depistate în birourile unor învinuiţi, iar procurorul anticorupţie a iniţiat o investigaţie, a anunţat joi serviciul de presă al CNA.

„Procurorul interimar anticorupţie a dispus iniţierea unei investigaţii ca urmare a depistării, în cadrul percheziţiilor de ieri, a mai multor probe în dosarul penal privind fraudele de la BEM. Este vorba despre documente care conţin informaţie secretă din domeniul financiar-bancar, parvenite inclusiv de la investigatori din străinătate. Scopul anchetei este de a stabili circumstanţele în care probe relevante din cauza penală au fost depistate în biroul unuia dintre suspecţi”, se spune în comunicatul CNA.

Sursa a mai relevat că procurorii anticorupţie urmează să investigheze şi faptul identificării în unul dintre birourile percheziţionate a unor probe materiale care demonstrează că martori din dosarul BEM au fost monitorizaţi de persoane terţe, inclusiv cu implicarea unor instituţii ale statului.

CNA aminteşte că la 15 iulie curent patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii. Astăzi, acestea au fost puse sub învinuire, urmând ca procurorii să ceară judecătorilor de instrucţie eliberarea mandatelor de arest pe numele acestora. De notat că reţinuţii figurează într-o investigaţie iniţiată în România, iar un cetăţean român a fost citat de CNA şi procurori pentru a fi audiat în dosarul delapidărilor de la BEM. Acesta este suspectat de complicitate la spălare de bani şi urmează să fie anunţat în urmărire internaţională, dacă nu va răspunde citării repetate.

Serviciul de presă al CNA a anunţat că va reveni cu noi detalii.

Fluxul de știri
0