Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi poliţişti, reţinuţi în flagrant pentru fapte de corupţie

Abonare
Doi poliţişti sunt cercetaţi penal pentru că ar fi extorcat şi primit 5 000 de euro.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana au fost reţinuţi de ofiţerii CNA, SIS şi procurorii anticorupţie. Aceştia sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, a anunţat serviciul de presă al CNA.

„Potrivit denunţătorului, cei doi oameni ai legii ar fi extorcat şi primit de la administratorul unui S.R.L. suma de 5 000 de euro, pentru a-i fi restituite computerele ridicate de la sediul întreprinderii în rezultatul unei percheziţii efectuate de către aceştia. Totodată, ei ar fi promis să nu-i mai creeze impedimente în activitate”, a menţionat sursa, care a subliniat că „în rezultatul efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, locotenentul major si maiorul de poliţie au fost prinşi în flagrant delict în incinta unui local din Chişinău. La momentul reţinerii, mijloacele băneşti în sumă de 5 000 de euro se aflau în geanta personală a unuia dintre suspecţi şi au fost predate benevol”.

Bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0