Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi poliţişti, reţinuţi în flagrant pentru fapte de corupţie

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doi poliţişti sunt cercetaţi penal pentru că ar fi extorcat şi primit 5 000 de euro.

CHIŞINĂU, 16 iul – Sputnik. Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ciocana au fost reţinuţi de ofiţerii CNA, SIS şi procurorii anticorupţie. Aceştia sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, a anunţat serviciul de presă al CNA.

„Potrivit denunţătorului, cei doi oameni ai legii ar fi extorcat şi primit de la administratorul unui S.R.L. suma de 5 000 de euro, pentru a-i fi restituite computerele ridicate de la sediul întreprinderii în rezultatul unei percheziţii efectuate de către aceştia. Totodată, ei ar fi promis să nu-i mai creeze impedimente în activitate”, a menţionat sursa, care a subliniat că „în rezultatul efectuării acţiunilor de urmărire penală şi a măsurilor speciale de investigaţie, locotenentul major si maiorul de poliţie au fost prinşi în flagrant delict în incinta unui local din Chişinău. La momentul reţinerii, mijloacele băneşti în sumă de 5 000 de euro se aflau în geanta personală a unuia dintre suspecţi şi au fost predate benevol”.

Bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0