Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fusu: până la finele săptămânii va fi gata Acordul alianţei

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectele Acordului de constituire a unei coaliţii PLDM-PD-PL ar putea fi gata până la sfârşitul săptămânii.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Până la finele săptămânii curente, PLDM, PD şi PL ar putea definitiva proiectul Acordului politic de constituire a unei noi alianţe şi proiectul Programului de guvernare. Deputatul liberal, Corina Fusu, a declarat marţi că fiecare formaţiune va veni cu propunerile sale care vor fi incluse în aceste două documente. 

Marian Lupu şi Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
PLDM şi PDM sunt pentru alegerea preşedintelui cu simpla majoritate

„Ne-am propus ca până la sfârşitul acestei săptămâni să venim cu două proiecte de documente: Acordul politic şi Programul de guvernare. Fiecare componentă va veni cu propunerile sale şi la sfârşit de săptămână vom conveni care este documentul pe care îl vom propune negociatorilor”, a declarat deputatul. 

Potrivit lui Fusu, la baza acestor documente vor fi mai multe proiecte, inclusiv Programul de guvernare al Cabinetului Gaburici, Acordul de asociere RM-UE, alte acte înaintate RM din partea donatorilor externi.

Grupul de lucru care va activa în vederea constituirii unei noi coaliţii de guvernare, format din reprezentanţii PLDM, PD şi PL, s-a întrunit marţi în cadrul primei şedinţe.

Fluxul de știri
0