Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sîrbu: se munceşte intens la crearea alianţei PLDM-PDM-PL

Sergiu Sîrbu, deputat PDM
Sergiu Sîrbu, deputat PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii PLDM, PDM şi PL discută intens chestiunea formării unei majorităţi parlamentare. Multe şedinţe sunt convocate ad-hoc.

CHIŞINĂU, 14 iul – Sputnik. Discuţiile au fost constructive. Scopul nostru este ca  părţile să vină în termeni cât mai restrânşi cu propuneri concrete la acordul de constituire a alianţei, dar şi la programul de guvernare, a declarat marţi deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, după discuţiile privind formarea unei alianţe majoritare PLDM-PDM-PL, transmite Sputnik Moldova.

Правительство Рекспублики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedinţia a oprit consultările cu privire la desemnarea premierului

Potrivit lui Sîrbu, până la finele săptămânii curente ar putea să fie închegate programul de guvernare şi acordul de constituire a alianţei, iar documentul în baza căruia funcţionează actuala coaliţie minoritară, precum şi programul de guvernare al acesteia, vor sta la baza noilor documente, cu modificările de rigoare dictate de realităţile zilei.

Până la ora actuală, a mai spus Sîrbu, nu au fost formulate propuneri concrete. „Am stabilit termene, am convenit asupra aspectelor organizatorice. Ne-am propus să muncim cât mai intens”, a mai subliniat deputatul.

Potrivit lui, discuţiile sunt foarte intense, în diferite formate, uneori acestea au loc în mod ad-hoc şi din această cauză nu se reuşeşte uneori să fie anunţată presa despre evenimentele respective.

Sîrbu a mai precizat că următoarea rundă de discuţii la nivelul liderilor celor trei formaţiuni va avea loc miercuri.

Fluxul de știri
0