Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat: cazul BEM trebuie soluţionat în favoarea Moldovei

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PLDM, Vlad Filat, susţine că în cazul Băncii de Economii a Moldovei (BEM) este necesar să se ajungă la o decizie comună cu partenerii externi, inclusiv cu Banca Mondială.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Potrivit lui Filat, decizia privind soarta BEM trebuie să fie în favoarea Moldovei. Politicianul a făcut o declaraţie în acest sens joi, transmite Sputnik Moldova.

валюта - Sputnik Moldova
Pierderile BEM sunt rezultatul jafului de peste 20 de ani

Liderul PLDM a amintit că una dintre propuneri este ca banca să fie naţionalizată. Dânsul susţine că ideea respectivă trebuie să fie discutată cu reprezentanţii FMI, în vederea identificării unei decizii comune cu partenerii externi.

Politicianul a subliniat că nu este cazul să se discute despre oarecare precondiţii, iar atunci când va veni misiunea FMI, aceasta va avea un mandat, la fel cum au un mandat guvernul ţării şi BNM.

„Vor avea loc negocieri. Asta nu înseamnă că vor veni reprezentanţii FMI şi ne vor dicta ceva, iar guvernul va executa orbeşte unele indicaţii”, a menţionat Filat, adăugând că fiecare dintre părţi îşi va prezenta argumentele şi se va ajunge în final la o decizie comună.

Un alt scenariu cu privire la BEM, care a fost propus anterior de FMI, fiind agreat şi de unii oficiali de la noi, este lichidarea băncii.

Fluxul de știri
0