Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat: în cel mai scurt timp, ţara va avea majoritate parlamentară

© RIA Novosti / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Филат
Владимир Филат - Sputnik Moldova
Abonare
În cel mai scurt timp în Republica Moldova va fi formată o majoritate parlamentară şi un guvern viabil. O declaraţie în acest sens a făcut joi preşedintele PLDM, Vlad Filat.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Potrivit lui Filat, cea mai recentă întâlnire a liderilor PLDM, PDM şi PL a avut loc săptămâna trecută. Politicianul a declarat că „s-a făcut totul pentru ca următoarea întâlnire să fie rezultativă, adică să fie anunţată formarea unei coaliţii proeuropene în Moldova”, transmite Sputnik Moldova.

Pirkka Tapiola, seful delegaţiei UE în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Precizările Delegaţiei UE privind suportul bugetar pentru RM

Şeful PLDM a mai spus că termenul limită pentru constituirea noului guvern este sfârşitul lunii iulie. „Trebuie să avem în vedere şi negocierile cu FMI, care trebuie să demareze îndată după învestirea guvernului. Acestea sunt de importanţă vitală pentru Republica Moldova, la fel ca şi programul de cooperare cu FMI”, a spus liberal-democratul.

Referindu-se la forţele care vor face parte din noua coaliţie, Filat a subliniat că în ţară va fi creată o majoritate proeuropeană, iar despre candidaturi şi alte decizii se vor face anunţuri la timpul potrivit.

Filat a comentat şi îngheţarea sprijinului bugetar oferit Moldovei de către UE. Acest suport, a menţionat politicianul, depinde în mod direct de memorandumul cu FMI, la care fac referire atât UE, cât şi Banca Mondială, dar şi alţi parteneri externi.

Fluxul de știri
0