Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice va fi consolidat

© Sputnik / Rodion Procamedicina
medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătăţii iniţiază procesul de restructurare al SSSSP.

CHIŞINĂU, 9 iul – Sputnik. Serviciul Supraveghere de Stat a Sănătăţii Publice (SSSSP) urmează să fie supus unor reforme. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe convocată de Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii Centrului Naţional de Sănătate Publică (CNSP), ai centrelor de sănătate publică teritoriale, ai partenerilor externi de dezvoltare şi ai Sindicatului „Sănătatea”.

Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale - Sputnik Moldova
Societate
Decis: neangajaţii vor plăti prime de asigurare medicală obligatorie

„Consolidarea SSSSP presupune concentrarea competenţelor, a resurselor şi a potenţialului profesional existent la nivel regional, care va permite acoperirea relativ uniformă şi echitabilă cu servicii de sănătate publică”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În urma consultărilor, s-a convenit asupra unui model consolidat al structurii SSSSP, formată din trei niveluri: central, național-coordonator și regional, cu definitivarea atribuţiilor şi responsabilităţilor, precum şi stabilirea mecanismului de coordonare.

O altă prerogativă a consolidării SSSSP constă în fortificarea şi facilitarea  procesului de identificare, monitorizare şi analiză a indicatorilor de sănătate a populaţiei.

Fluxul de știri
0