Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bogojevic: toţi liderii regionali susţin reglementarea transnistreană

© Sputnik MoldovaRadojko Bogojevic, OSCE
Radojko Bogojevic, OSCE - Sputnik Moldova
Abonare
Toţi liderii ţărilor implicate în procesul de reglementare transnistreană sprijină dialogul, stabilitatea şi pacea în regiune, susţine reprezentantul special al OSCE, Radojko Bogojevic.

CHIŞINĂU, 8 iul – Sputnik. Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, a chemat părţile implicate să contribuie la menţinerea şi intensificarea dialogului, inclusiv în formatul „5+2”.

parlament - Sputnik Moldova
Republica Moldova
AP OSCE, interesată de evoluţiile în problema transnistreană

Bogojevic a menţionat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a vizitat toate ţările participante la formatul „5+2”, a discutat cu liderii acestor ţări şi a primit asigurările acestora că toţi sunt interesaţi de dialog şi de asigurarea stabilităţii şi păcii în regiune. Totodată, diplomatul a informat presa că le-a înmânat tuturor liderilor ţărilor implicate în procesul de reglementare transnistreană o scrisoare din partea ministrului Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dacic, prin care liderii politici din regiune sunt încurajaţi să contribuie la intensificarea dialogului, a întâlnirilor regulare, precum şi la readucerea procesului de reglementare la faza bună a dialogului care a avut loc în primăvara anului curent; să fie creată o atmosferă de stabilitate pentru a relua inclusiv negocierile în formatul 5+2.

 

Fluxul de știri
0