Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai importante probleme ale agriculturii au rămas nesoluţionate

© Sputnik / Egor Eremov / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых, agricultura
Уборка зерновых, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
O parte dintre problemele din agricultură şi-au găsit soluţii parţiale. Rămân suspendate chestiunile majorării subvenţiilor şi creditării, care sunt cruciale pentru fermierii moldoveni.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Au rămas nesoluţionate problemele cele mai importante ale agriculturii – creditarea şi subvenţionarea, a declarat Alexandru Slusari după şedinţa de marţi a comisiei speciale pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Slusari: e nevoie de o linie specială de creditare a agriculturii

Potrivit lui Slusari, în actualele condiţii, cel mai important  pentru agricultură este instituirea unui mecanism de creditare care va permite supravieţuirea întreprinderilor din sector, dar şi acordarea subvenţiilor de la stat.

„Celelalte subiecte, cu unele compromisuri, au fost aproape definitivate”, a spus Slusari referindu-se la produsele petroliere, TVA, impozitul pe venit pentru agricultori şi reprezentarea agricultorilor în consiliile regionale de administrare a proiectelor finanţate de donatorii externi.

„Vom discuta cu reprezentanţii asociaţiilor de agricultori şi vom decide cum vom proceda în continuare”, a punctat Slusari.

Fluxul de știri
0