Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Slusari: e nevoie de o linie specială de creditare a agriculturii

© Sputnik / Sputnik MoldovaAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lipsa resurselor în Fondul de subvenţionare a agriculturii poate fi compensată printr-un mecanism special de creditare a agriculturii moldoveneşti, susţine Alexandru Slusari.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. În condiţiile în care Ministerul de Finanţe se împotriveşte majorăririi Fondului de subvenţionare a agriculturii, e nevoie de o modalitate de creditarea specială a sectorului, a declarat marţi Alexandru Slusari, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli "UniAgrProect", la şedinţa comisiei speciale pentru elaborarea și aprobarea de către Parlamentul Republicii Moldova a pachetului de modificări legislative în vederea susţinerii agricultorilor.

Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Candu: avem bani în bănci, dar sunt puţini clienţi eligibili

O linie specială de creditare a agriculturii devine la ora actuală o soluţie de importanţă crucială, susţine Slusari.

Dânsul s-a referit şi la „creditul polonez”, subliniind că în cazul respectiv „sunt multe obstacole, inclusiv poftele prea mari ale furnizorilor polonezi de utilaj”.

„La această etapă, creditele investiţionale, dar mai ales cele pentru circulante, sunt foate importante pentru redresarea situaţiei din agricultură”, a spus Slusari. Potrivit lui, este nevoie de o linie specială de creditare pentru agricultură, inclusiv din rezervele Băncii Naţionale a Moldovei.

Fluxul de știri
0