Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exporturile şi importurile RM sunt în scădere

© RIA Novosti / Mikhail Mordasov / Accesați arhiva multimediaРабота зернового терминала
Работа зернового терминала - Sputnik Moldova
Abonare
Exporturile şi importurile Moldovei s-au diminuat în primele cinci luni ale anului.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. În ianuarie-mai, exporturile de mărfuri au totalizat 812,3 milioane de dolari, volum inferior celui realizat în perioada similară din anul trecut cu 16,2%. Conform datelor prezentate de Biroul Naţional de Statistică, în aceiaşi perioadă importurile au însumat peste 1,6 miliarde de dolari, cu 22 la sută mai puţin decât în ianuarie-mai anul trecut. 

Контейнеры. Архив - Sputnik Moldova
Republica Moldova
RM continuă să înregistreze scăderi la exporturi şi importuri

În mai, exporturile de mărfuri  s-au cifrat la 172,9 milioane de dolari, cu 14,3% mai mult faţă de luna precedentă şi cu 14,3% mai puţin comparativ cu luna mai 2014. Importurile au însumat 328 de milioane de dolari, cu 0,4% mai puţin faţă de luna anterioară şi cu 24,3% — comparativ cu luna mai a anului trecut.

În ianuarie-mai, exporturile de mărfuri destinate ţărilor Uniunii Europene au însumat 524,5 milioane de dolari, iar în ţările CSI — 182,4 milioane.

Importurile din ţările Uniunii Europene s-au cifrat la 778,7 milioane de dolari, iar din ţările CSI au avut o valoare de 435,6 milioane de dolari.

Decalajul considerabil în evoluţia exporturilor şi importurilor a determinat acumularea în ianuarie-mai  a unui deficit al balanţei comerciale în valoare de 821,3 milioane de dolari.

 

Fluxul de știri
0