Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Divergenţe între CFM şi PILG. Autorităţile centrale se implică

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР "СЕВЕР-ЮГ"
ТРАНСПОРТНЫЙ КОРИДОР СЕВЕР-ЮГ - Sputnik Moldova
Abonare
O intersecţie a unui traseu rutier şi a căii ferate din zona Portului Giurgiuleşti a provocat apariţia unor divergenţe, în soluţionarea cărora s-au implicat autorităţile centrale.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. Disputa dintre Căile Ferate ale Moldovei şi Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, legată de trecerea transportului peste linia de cale ferată, ar putea fi soluţionată prin implicarea autorităţilor centrale.

Portul Giurgiulesti - Sputnik Moldova
Transportul de mărfuri prin PIL Giurgiuleşti, aproape dublu în 2014

Potrivit Ministerului Economiei, ministrul Stephane Bride a discutat cu reprezentanţii administraţiei Cailor Ferate a Moldovei posibilitatea soluţionării divergenţelor iscate cu Portul Giurgiuleşti privind activitatea punctului de trecere a transportului peste liniile de cale ferată. potrivit lui Bride, a fost luată decizia de a construi, în cel mai scurt timp, un punct de trecere modern. „Până atunci, ambele instituţii urmează să coordoneze activitatea punctului temporar existent în aşa mod, încât acesta să nu perturbe activitatea ambelor instituții, care au un rol important în economia națională”, a menţionat ministrul.

Portului Internațional Liber Giurgiulești a fost creat în anul 2005. La moment, aici activează 50 de rezidenți care își desfășoară activitatea economică în diferite domenii, subliniază Ministerul Economiei.

Fluxul de știri
0