Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportul de mărfuri prin PIL Giurgiuleşti, aproape dublu în 2014

Abonare
Capacitatea de deservire a navelor în Portul Giurgiuleşti va spori datporită unor proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. La Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti (PILG) sunt derulate o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, care vor permite creșterea volumului de import/export prin poarta maritimă a Republicii Moldova. Despre aceste proiecte a fost informat ministrul moldovean al Economiei, Stephane Bride, care a vizitat singurul port maritim al Republicii Moldova.

Tomas Moser, directorul general al ÎCS Danube Logistics, întreprindere care este investitorul general în acest port, a menționat că volumul total al investițiilor a constituit până la 1 aprilie 2015 suma de 62,9 milioane de dolari SUA, dintre care  circa 50 de milioane au fost investiţi de ÎCS Danube Logistics. Moser, referindu-se la activitatea PILG în anul precedent, a informat că pe parcursul anului 2014 PILG a acostat şi a deservit 435 de nave, inclusiv vase petroliere, fiind transportate prin intermediul terminalelor fluviale circa 730 de mii de tone de mărfuri, de 1,6 ori mai mult decât în anul 2013.

Fluxul de știri
0