Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Arapu a explicat în ce condiţii vor primi subvenţii agricultorii

© Sputnik / Sputnik MoldovaAnatol Arapu, ministrul Finanţelor al RM
Anatol Arapu, ministrul Finanţelor al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultura moldovenească poate fi subvenţionată fie în baza actualei legi a bugetului de stat, fie după rectificarea acesteia. În primul caz e nevoie ca Republica Moldova să fie subvenţionată din exterior.

CHIŞINĂU, 6 iul – Sputnik. „Până la instituirea unui noi guvern, este nevoie de dialog între autorităţile executive şi reprezentanţii fermierilor şi sper că se va ajunge la un acord între aceste părţi”, a declarat, luni, ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Slusari: posibilităţile de susţinere a agriculturii nu sunt epuizate

Demnitarul a menţionat că subvenţionarea agriculturii din buget depinde de capacitatea obiectivă a Guvernului de a executa bugetul de stat. Dar, „Republica Moldova are nevoie de subvenţii la bugetul naţional din exterior. Doar în acest caz va putea fi executat bugetul şi vor exista fonduri inclusiv pentru subvenţionarea agriculturii”, a explicat Arapu.

Ministrul în exerciţiu a mai specificat că „dacă nu vom primi bani de la Banca Mondială şi de la FMI, noul Guvern va trebui să iniţieze rectificări bugetare şi să găsească alte surse, să renunţe la unele cheltuieli şi investiţii în favoarea altora, astfel ca situaţia să fie acceptabilă şi pentru sectorul agrar”.

Fluxul de știri
0