Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile parlamentare anticipate ar costa Moldova 70 milioane de lei

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Cheltuielile pentru un eventual scrutin parlamentar anticipat s-ar ridica la 65-70 de milioane de lei.

CHIŞINĂU, 7 iul – Sputnik. Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a declarat în cadrul unei emisiuni în Studioul Sputnik-Moldova că un eventual scrutin parlamentar anticipat ar costa bugetul statului în jur de 70 de milioane de lei. 

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renumărarea voturilor în CMC ar costa bugetul 3,2 milioane de lei

„Pornind de la cheltuielile pe care le-am avut în alegerile locale, cred că un scrutin parlamentar anticipat ne-ar costa nu mai puţin de 65-70 de milioane de lei, cel puţin conform primelor estimări pe care le avem”, a declarat Ciocan. 

„Nu dorim acest lucru, dar în cazul în care va fi adoptată o asemenea decizie, vom face faţă şi acestei sarcini”, a continuat preşedintele CEC.

Mandatul actualei componenţe a Comisiei Electorale Centrale expiră la 11 februarie, 2016. Ciocan a declarat pentru Sputnik-Moldova că timpul care a rămas, „actuala componenţă a CEC vrea să-l dedice unor analize şi elaborării unor propuneri, inclusiv pregătirii ediţiei a II-a a Planului strategic al CEC”.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, CEC a cheltuit în jur de 50 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0