Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tipărirea buletinelor de vot a costat 4,3 milioane de lei

© SputnikИзбирательная урна с гербом Молдавии
Избирательная урна с гербом Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru tipărirea buletinelor în primul tur al alegerilor locale, CEC a cheltuit 4 milioane de lei, iar pentru turul doi – 328 de mii de lei.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Pentru tipărirea buletinelor de vot în primul şi al doilea tur al alegerilor locale generale, Comisia Electorală Centrală (CEC) a cheltuit 4,3 milioane de lei. 

alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anatol Arapu critică CEC-ul pentru cheltuielile exagerate în alegeri

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat în cadrul unei emisiuni în Studioul Sputnik-Moldova că ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a fost informat greşit atunci când a declarat la o şedinţă de guvern că aceste cheltuieli s-ar ridica la 9 milioane de lei. 

„Am constatat că ministrul Finanţelor a fost prost informat. Am fost supuşi unui control din partea Inspecţiei financiare care a constatat că pentru tiparul buletinelor în primul tur CEC a cheltuit 4 milioane de lei, iar pentru turul doi – 328 de mii de lei”, a declarat Ciocan.

Ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a solicitat Ministerului Economiei să clarifice de ce cheltuielile la tipografiile de stat unde se tipăresc buletinele de vot au crescut de trei ori. Arapu a informat miniştrii că dacă la alegerile locale din 2011 pentru tipărirea buletinelor de vot s-au cheltuit 3 milioane de lei, în acest scrutin CEC-ul solicită 9 milioane de lei.

În total, pentru cele două scrutine ale alegerilor locale, CEC a primit din buget 80 de milioane de lei. Ciocan a declarat că, deocamdată, instituţia nu poate spune câţi bani au fost cheltuiţi, deoarece nu au fost finalizate deocamdată plăţile pentru consiliile de circumscripţie care încă nu şi-au încheiat activitatea.

Preşedintele CEC a mai declarat pentru Sputnik-Moldova că în prezent Curtea de Conturi desfăşoară un audit al utilizării banilor publici de către CEC pentru procesele electorale.  

 

Fluxul de știri
0