Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anatol Arapu critică CEC-ul pentru cheltuielile exagerate în alegeri

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanţelor Anatol Arapu a criticat miercuri în şedinţă de Guvern Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru cheltuielile exagerate în organizarea alegerilor locale generale din 14 iunie.

CHIŞINĂU, 10 iunie – Sputnik. Cabinetul de Miniştri a decis miercuri să aloce suplimentar CEC, pe lângă cele 65 milioane lei prevăzute în buget, alte 15 milioane 789 mii lei pentru pregătirea scrutinului de duminică. Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă „cu restabilirea ulterioară a mijloacelor respective”. 

Iurie Ciocan Юрие Чокан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iurie Ciocan: în lege trebuie să fie stipulate criterii clare de numire a datei alegerilor locale

„Vom preciza pe parcurs de ce a fost nevoie de creşterea cheltuielilor. 

La alegerile locale trecute au fost cheltuite 44 milioane lei”, a declarat Arapu. 

Acesta a solicitat şi Ministerului Economiei să vadă de ce cheltuielile la tipografiile de stat unde se tipăresc buletinele de vot au crescut de trei ori.

„Nu ne este clar de ce este o aşa mărire anume la tipografiile de stat. Vom clarifica lucrurile, acum nu avem timp pentru că alegerile locale au loc duminică”, a declarat ministrul Finanţelor.

Arapu a informat miniştrii că dacă la alegerile locale din 2011 pentru tipărirea buletinelor de vot s-au cheltuit 3 milioane de lei, acum CEC-ul solicită pentru această procedură 9 milioane de lei. 

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru Sputnik-Moldova că instituţia  a solicitat încă în vara anului trecut 90 milioane de lei, ţinând cont şi de turul II. „La etapa actuală ni s-a alocat suma de 65 milioane lei şi avem garanţii de alocări suplimentare dacă vom solicita acest lucru”. 

Codul Electoral stabileşte că atunci când banii nu sunt suficienţi diferenţa se alocă din Fondul de rezervă al Guvernului.

 

 

Fluxul de știri
0