Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu, dispus să revină la guvernare

© SputnikMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Liberalii sunt gata să facă o nouă coaliţie cu PLDM şi PD.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat, joi, după o discuţie cu preşedintele Nicolae Timofti, că formaţiunea sa este dispusă să facă o nouă coaliţie cu PLDM şi PDM. 

Vlad Filat - Sputnik Moldova
Politică
Filat: e nevoie de urgenţă de o majoritate parlamentară şi de Guvern

„Ştim că venim la rău, dar nu avem alternativă. Trebuie să venim să salvăm cursul european”, a declarat Ghimpu.

Acesta a precizat că a avut o discuţie cu liderii PLDM şi PDM, Vlad Filat şi Marian Lupu, în cadrul căreia au fost convenite acţiunile de viitor.

Ghimpu a mai declarat că mai întâi „trebuie să apară alianţa şi pe urmă să discutăm candidatura prim ministrului”.

„Discuţiile încă au loc. Acest lucru nu va dura luni de zile. Am convenit să creăm grupuri de lucru care să elaboreze programul de guvernare, structura Guvernului. În această situaţie financiară, trebuie să vedem dacă avem nevoie de toate ministerele. Cred că în câteva zile lucrurile se vor clarifica”, a spus Ghimpu.

Acesta a mai declarat că liberalii nu renunţă la propunerile lor şi la ideea unui procuror european. „Acesta poate fi şi cetăţean al RM, dar care are şi cetăţenia unui stat membru al UE. Sunt mai multe variante”, a menţionat Ghimpu.

Liberalul a promis că la negocierile cu privire la crearea unei noi alianţe va fi prezentă şi presa.

Fluxul de știri
0