Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Audieri în Parlament pe marginea implementării Acordului de asociere

© Sputnikparlament парламент
parlament парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va raporta în faţa deputaţilor despre rezultatele unui an de implementare a Acordului de asociere RM-UE.

CHIŞINĂU, 3 iul – Sputnik. Săptămâna viitoare, Guvernul va fi audiat în ședința plenară a Parlamentului pe subiectul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova-UE. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius.

Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.” - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acum un an, RM a ratificat Acordul de asociere cu UE

Candu a solicitat sprijinul Parlamentului European pentru a prelua cele mai bune practici de la instituțiile europene în consolidarea capacităților Parlamentului pentru a accelera implementarea prevederilor Acordului de Asociere. Speakerul s-a referit și la importanța aplicării conceptului e-parlament, care ar eficientiza activitatea deputaților și a funcționarilor.

Legislatorii urmează să examineze și să adopte Programul priorităților legislative de transpunere în practică a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE pentru următorii doi ani.

Până la finele sesiunii curente de primăvară, Parlamentul urmează să aprobe noua Lege a Procuraturii și să creeze un grup de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității autonomiei Găgăuze și prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia.

 

 

Fluxul de știri
0