Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renato Usatîi: trebuie să ne unim şi să fim consilierii pro-Moldova

© SputnikRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Administraţia locală din municipiul Bălţi, aleasă în cadrul scrutinului din 14 iunie, şi-a început joi activitatea

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. La Bălţi a avut loc, joi, şedinţa solemnă de învestire în funcţie a noului primar al municipiului, Renato Usatîi, şi a noului Consiliu Municipal Bălţi. Legitimaţiile de primar şi cele de consilieri municipali au fost înmânate de preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan. 

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi: duminică au fost votate personalităţile, mai puţin partidele

Preşedintele CEC a declarat că acum a luat sfârşit campania electorală şi începe perioada de realizare a celor promise. „Trebuie să arătaţi tuturor cum trebuie să lucreze un consiliu local”, a declarat Ciocan.

Şeful CEC a remarcat că este pentru prima dată în istoria RM când un primar este ales cu peste 72% din voturi, iar formaţiunea sa  - cu 60% în consiliu.     

„Deseori auzim de la politicieni că cineva nu le-a oferit posibilitatea să facă ceva bun. 72% este un rezultat maxim înregistrat vreodată în istoria alegerilor primarilor, iar 60% la consilieri, la fel, este un rezultat maxim”, a declarat Ciocan.

Renato Usatîi le-a mulţumit alegătorii şi echipei pentru încrederea acordată şi s-a adresat către toţi consilierii să se consolideze pentru a reuşi să facă ceea ce aşteaptă de la ei locuitorii municipiului Bălţi. 

„Noi nu ne vom ocupa cu geopolitica. Noi trebuie să ne unim pentru a rezolva miile de probleme ale cetăţenilor. Suntem obligaţi să facem tot pentru a restabili încrederea în politicieni din partea locuitorilor din Bălţi şi prin exemplul lor, a tuturor cetăţenilor RM. Mă adresez către toţi consilierii care se cred în opoziţie: voi face tot pentru ca cuvântul opoziţie să nu fie pronunţat în Consiliul Municipal Bălţi. Sunt gata să discut cu toţi. Voi accepta orice propunere. Cred că trebuie să fim uniţi şi să fim consilierii pro-Moldova”, a declarat Usatîi. 

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, se află la primul mandat şi este primul primar din istoria Republicii Moldova care a fost ales în această funcţie din primul tur de scrutin cu un procent de 72,46% din voturile exprimate.

Consiliul Municipal Bălţi este constituit din 35 de consilieri, dintre care 26 fac parte din formaţiunea politică Partidul Nostru, 3 sunt din partea PCRM, 2 – din partea PSRM şi câte unul din partea PDM, PLDM, PL şi Blocul electoral „Platforma Populară Europeană – Iurie Leancă”. 


Fluxul de știri
0