Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procuratura va cerceta încălcările comise în cadrul alegerilor locale

© Sputnik / Evgheni PanasencoГенеральная прокуратура Республики Молдова
Генеральная прокуратура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În vizorul Procuraturii Generale au ajuns cazurile de huliganism şi de împiedicare a exercitării dreptului electoral.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Procuratura Generală a iniţiat câteva cauze penale pe faptul comiterii unor încălcări a legislaţiei electorale în perioada de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale generale din 28 iunie curent.

Iurie Ciocan - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ciocan: turul II, fără incidente ce ar influenţa rezultatul alegerilor

Organele Procuraturii au confirmat începerea urmăririi penale în trei cazuri de împiedicare a exercitării dreptului la vot sau a activităţii organelor electorale şi două privind depistarea buletinelor de vot în afara secţiilor de votare. Un alt dosar se referă la comiterea acţiunilor de huliganism.

Totodată, au fost iniţiate procese penale pe faptul folosirii legitimaţiei false de Observator Naţional, în satul Oxentea, raionul Dubăsari, dar şi pe faptul unor presupuse acţiuni de corupere a unui alegător din Zberoaia, Nisporeni.

Procurorii vor asigura efectuarea urmăririi penale în cazurile de fraudare a alegerilor în termeni cât mai restrânşi, pentru a putea fi luate în calcul de către instanţele de judecată la confirmarea sau infirmarea legalităţii alegerilor din fiecare circumscripţie electorală.

Fluxul de știri
0