Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciocan: turul II, fără incidente ce ar influenţa rezultatul alegerilor

© Sputnik / Captură Sputnik Moldova/Privesc.euIurie Ciocan
Iurie Ciocan - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele CEC a dat asigurări că procesul de votare în cadrul turului II al alegerilor locale generale se desfăşoară în cadrul legal în vigoare şi fără incidente majore.

CHIŞINĂU, 28 iun – Sputnik. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru presă că turul doi al alegerilor locale generale din Republica Moldova se desfăşoară calm şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, transmite Sputnik Moldova.

Potrivit lui Ciocan, chiar şi în localităţile care şi-au atras cea mai mare atenţie din cauza unor scandaluri legate de procesul electoral, cum ar fi comuna Băcioi din municipiul Chişinău sau satul Topal din raionul Cimişlia, procesul de votare se desfăşoară fără încălcarea legii, chiar dacă anterior, dar şi duminică, au avut loc unele incidente.

Preşedintele CEC a ţinut să precizeze că până la această oră instituţia nu a primit nici o contestaţie ce ar descrie fapte sau incidente de natură să influenţeze rezultatele votării. Potrivit lui Ciocan, toate contestaţiile ce au fost depuse până la ora actuală se referă doar la unele aspecte de ordin tehnic.

Potrivit Codului electoral, secţiile de votare urmează să se închidă pentru alegători la ora 21.00, după care va începe totalizarea rezultatelor alegerilor.

 

Fluxul de știri
0