Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova ar putea avea un nou Guvern până în august

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Guvern trebuie să fie ales până la 12 septembrie.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PLDM Liliana Palihovici, a declarat miercuri că noul Executiv trebuie să fie ales până la finele lunii iulie. 

guvern - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti: Sper ca perioada de interimat să nu dureze prea mult

„Depunem tot efortul ca noul Guvern să fie ales până la finele sesiunii actuale a Parlamentului, adică până la sfârşitul lunii iulie”, a declarat Palihovici. 

Potrivit acesteia, „termenul limită pentru alegerea noului Guvern este 12 septembrie”. 

Palihovici a anunţat că, în cazul în care nu va fi numit un nou Guvern până la încheierea sesiunii de primăvară-vară, Parlamentul se va întruni în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Liberalii au anunţat că vor participa la formarea unui nou Guvern.

Şeful statului, Nicolae Timofti, poartă în aceste zile discuţii cu şefii grupurilor parlamentare în vederea stabilirii unei agende de consultări privind desemnarea candidatului la funcţia de prim ministru. 

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Sputnik-Moldova că şeful statutului stabileşte în cadrul discuţiilor cu liderii fracţiunilor parlamentare data la care pot avea loc întrevederile cu fiecare fracţiune în parte, pentru a fi desemnată candidatura premierului.  

La 22 iunie, ministrul de Externe, Natalia Gherman, a fost numită de preşedintele ţării în funcţia de premier interimar. 

Fostul premier, Chiril Gaburici, şi-a făcut publică declaraţia de demisie la data de 12 iunie. În declarația sa, Gaburici a specificat că pentru a schimba sistemul creat în țară are nevoie de instrumente suplimentare și de sprijin din partea partidelor politice, de care însă prim-ministrul nu dispune.

 

Fluxul de știri
0