Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti: Sper ca perioada de interimat să nu dureze prea mult

© Sputnikguvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Nicolae Timofti a convocat luni o şedinţă a Guvernului unde a prezentat-o pe Natalia Gherman în funcţia de premier interimar.

CHIŞINĂU, 22 iunie – Sputnik. Premierul interimar Natalia Gherman a fost prezentată luni în cadrul unei şedinţe de Guvern convocată de preşedintele Nicolae Timofti la Reşedinţa de stat. 

Natalia Gherman Наталия Герман - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Natalia Gherman a fost numită premier interimar

Președintele a semnat un decret prin care Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a fost desemnată în calitate  de prim-ministru interimar.

„Sper ca perioada de interimat să nu dureze prea mult”, a declarat şeful statului. 

„De astăzi şi până la formarea unui nou Guvern, Cabinetul de Miniştri va îndeplini doar funcţii de administrare publice. Aveţi în faţă o perioadă extrem de responsabilă. Starea de lucruri trebuie menţinută într-o condiţie adecvată care să nu lase loc pentru nelinişte. Oameni aşteaptă din parte Guvernului decizii care să le ajute să-şi desfăşoare cu bine activităţile curente”, a continuat preşedintele. 

Timofti a mai spus că imediat după turul doi al alegerilor locale va invita grupurile parlamentare pentru consultări asupra desemnării unui nou premier. „Aceasta se va întâmpla chiar la începutul săptămânii viitoare. RM trebuie să aibă un executiv cu depline împuterniciri cât mai curând”, a declarat Timofti. 

 

 

 

 

Fluxul de știri
0