Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE revine la decizia de majorare a tarifelor la electricitate

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaEnergie eoleană alternativă
Energie eoleană alternativă - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE va examina în şedinţă publică solicitările de majorare a tarifelor la energia electrică.

CHIŞINĂU, 1 iul – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va convoca o şedinţă publică la care va examina solicitările de aprobare a noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice prezentate anterior de către operatori. 

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Experţii IPRE: Sectorul energetic se află într-o criză acută

ANRE anunţă că va face acest lucru după ce va finaliza procesul de verificare a datelor şi calculelor prezentate de aceeaşi operatori.  

La şedinţa publică a Consiliului de Administraţie al ANRE vor fi invitaţi reprezentanți ai societății civile, ai asociațiilor de protecție a consumatorilor, ai mass – media, experți în domeniu şi alte persoane interesate. 

În a doua jumătate a lunii martie, ANRE a organizat doua audieri publice pe marginea solicitărilor de aprobare a noilor tarife reglementate la energia electrică  parvenite de la companiile Î.C.S. ”RED Union Fenosa” S.A., Î.C.S. ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, S.A. ”RED Nord” şi S.A.”RED Nord — Vest”. 

Cel mai mare furnizor de electricitate din ţară, „Gas Natural Fenosa”, a avertizat cu privire la posibilitatea reducerii până la 40% din alimentarea cu energie electrică, din cauza amânării plăților pentru energia furnizată.

Ministerul Economiei a calificat printr-un comunicat de presă aceste declaraţii drept „provocatoare”. „Ministerul consideră provocatoare declaraţiile unor agenţi economici, specializaţi în furnizarea energiei electrice către consumatorul final, acestea putând a fi calificate drept presiuni asupra unor instituţii implicate în elaborarea şi aprobarea unor noi tarife la energia electrică”, se spune în comentariul Ministerului Economiei.

Companiile „RED Union Fenosa” și „Gas Natural Fenosa” au solicitat ANRE o majorare de cel puţin 50%. Adică, tariful pentru consumatorul final ar fi de 2,58 lei pentru un kW/h, faţă de 1,58 lei cât este în prezent.


Fluxul de știri
0