Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Preşedinţie încep discuţiile cu privire la desemnarea premierului

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, poartă în aceste zile discuţii cu şefii grupurilor parlamentare în vederea stabilirii unei agende de consultări privind desemnarea candidatului la funcţia de prim ministru.

CHIŞINĂU, 30 iunie – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Sputnik-Moldova că şeful statutului stabileşte în cadrul discuţiilor cu liderii fracţiunilor parlamentare data la care pot avea loc întrevederile cu fiecare fracţiune în parte, pentru a fi desemnată candidatura premierului.  

guvern - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti: Sper ca perioada de interimat să nu dureze prea mult

Preşedintele a avut, marţi, întâlniri separate cu liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat, și cu cel al fracțiunii parlamentare a PD, Marian Lupu. În cadrul discuțiilor s-a convenit să fie accelerate negocierile politice privind crearea unei coaliții proeuropene și identificarea unui candidat pentru funcția de prim ministru.

Liderul fracțiunii PCRM, Violeta Ivanov, l-a anunţat telefonic pe preşedintele Timofti despre disponibilitatea fracţiunii de a participa la consultări cu șeful statului, conform agendei.

Întâlnirile cu șefii grupurilor parlamentare ai PL și PSRM sunt în curs de stabilire.

 

Fluxul de știri
0