Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cota preponderentă a locuinţelor din RM este în proprietatea privată

© Sputnik / Владимир Вдовин / Accesați arhiva multimediaЗамок XIV-XV веков
Замок XIV-XV веков - Sputnik Moldova
Abonare
Gradul de asigurare a populaţiei cu spaţiu locativ pe un locuitor, în medie pe ţară, constituie 22,8 metri pătraţi.

CHIŞINĂU, 30 iunie – Sputnik. Potrivit datelor Biroul Naţional de Statistică, fondul locativ al Republicii Moldova la 1 ianuarie curent a constituit 81046,5 mii de metri pătraţi. Localităţilor urbane le revine 39,6% din volumul total al fondului locativ, iar celor rurale –60,4%. 

recensamint - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primul recensământ al populaţiei şi locuinţelor riscă să eşueze

Gradul de asigurare a populaţiei cu spaţiu locativ pe un locuitor, în medie pe ţară, a constituit 22,8 metri pătraţi, în localităţile urbane – 21,3 metri pătraţi, în cele rurale – 23,9 metri pătraţi.

La 1 ianuarie 2015, fondul locativ a avut 1318,3 mii de apartamente. Din volumul total al apartamentelor existente, 10,4% revin celor cu o cameră, 32,2% – cu două camere, 36,3% – cu trei camere, 21,1% – cu patru şi mai multe camere.

Cota preponderentă a locuinţelor se află în proprietatea privată a cetăţenilor şi persoanelor juridice. Aceasta constituie 97,7% din totalul fondului locativ al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0