Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale generale: duminică are loc turul doi

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, 28 iunie, în Moldova are loc turul doi al alegerilor locale.

CHIŞINĂU, 28 iunie – Sputnik. Conform datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC) în 458 localități din ţară, duminică, vor avea loc alegeri locale generale. În aceste unităţi administrativ teritoriale la 14 iunie nici un candidat la funcţia de primar nu a acumulat 50% +1 voturi. 

alegeri выборы - Sputnik Moldova
Politică
La Chișinău, turul doi al alegerilor e inevitabil

În satul Ulmu, raionul Ialoveni, și satul Topal, raionul Cimișlia, va avea loc votarea repetată. În prima localitate, din motiv că la 14 iunie n-a fost asigurată prezența minimă de 25% din alegători, iar în al doilea caz, pentru că procesul electoral a fost întrerupt.

În turul doi al alegerilor locale generale la urnele de vot sunt aştepaţi în jur de 1,93 milioane de alegători. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik-Moldova de preşedintele CEC Iurie Ciocan. Preşedintele CEC a mai declarat că pentru turul doi sunt tipărite, de asemenea, 1,93 milioane de buletine de vot. 

Alegătorii care, în perioada dintre primul și cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, și-au schimbat domiciliul sau reședința vor putea vota în baza acelorași liste electorale, în secțiile de votare conform reședinței existente la data de 14 iunie. De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani vor putea vota în secțiile de votare conform domiciliului sau reședinței și vor fi incluși în lista electorală suplimentară.

Alegătorii a căror reședință a expirat în această perioadă vor putea vota în secția de votare în raza căreia își au domiciliul. Persoanele care dețin acte de identitate fără cod numeric personal vor putea vota, fiind incluși în lista electorală suplimentară, dacă vor demonstra faptul domicilierii lor în perimetrul secției de votare respective.

În cadrul alegerilor locale generale desfășurate la 14 iunie, primarii au fost aleşi în 438 localități din țară.

 

Fluxul de știri
0