Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău, turul doi al alegerilor e inevitabil

© Sputnik / CECalegeri выборы
alegeri выборы - Sputnik Moldova
Abonare
La alegerile locale generale din 14 iunie în capitala Republicii Moldova au ieşit în evidenţă doi favoriţi, dar niciunil nu a acumulat peste cinci zeci la sută din voturi.

 

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik.  Consiliul Electoral de Circumscripţie Chișinău a procesat 98,7% din procesele verbale ale secţiilor de votare din capitală. Cele mai multe voturi a acumulat candidatul la funcţia de primar din partea PL, Dorin Chirtoacă, transmite Sputnik Moldova.

Candidatl liberalilor şi actualul primar al municipiului Chişinău a acumulat 37,39%.

Deocamdată nu au fost numărate voturile din comunele Ciorescu și Sângera. După Dorin Chirtoacă urmează candidatul din partea Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cedând puțin în faţa liberalului. Conform CEC, ea a acumulat 35,95%. Asta înseamnă că turul doi pentru alegerea primarului Chișinăului este inevitabil.

Un tablou clar e la Orhei și Bălți, unde au fost procesate 100% din procesele verbale. Renato Usatîi a acumulat la Bălți 72,46%, iar Ilan Șor la Orhei – 61,97%.

La această oră continuă procesarea proceselor verbale. Rezultatele finale ale alegerile locale vor fi cunoscute luni seara.

 

Fluxul de știri
0