Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul interimar şi-a stabilit priorităţile

© Sputnik / Guvernul RMguvern
guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat prima şedinţă de lucru cu membrii Guvernului în exerciţiu.

CHIŞINĂU, 24 iunie – Sputnik. Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut prima şedinţă de lucru cu membrii Cabinetului de Miniştri în exerciţiu, desfăşurată într-o manieră informală.

Natalia Gherman - Sputnik Moldova
Politică
Şi Natalia Gherman speră că perioada de interimat va fi scurtă

 „Guvernul în exerciţiu va activa în perioada următoare, în conformitate cu Legea cu privire la Guvern, care presupune exercitarea funcţiei de conducere generală şi control asupra activităţii organelor centrale de specialitate, realizarea programelor de dezvoltare economică şi socială, asigurarea securităţii statului şi cetăţenilor, îndeplinind funcțiile de administrare a treburilor publice” a precizat Gherman.

 În cadrul şedinţei au fost stabilite modalităţile de lucru pentru perioada interimatului şi priorităţile de pe agenda Guvernului, printre care asigurarea bunei implementări a proiectelor în curs de desfăşurare, dar şi continuarea reformelor în domeniile-cheie pentru asigurarea parcursului european al ţării.

 De asemenea, membrii Cabinetului de miniştri în exercițiu au raportat despre situaţia actuală în sectorul financiar-bancar, cel bugetar şi social.

 Natalia Gherman asigură din 22 iunie interimatul funcţiei de prim-ministru, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern.

 

Fluxul de știri
0