Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

AŞM încearcă să se "lepede" de agitaţia electorală de pe pagina sa web

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Academia de Ştiinţe a Moldovei s-a distanţat de agitaţia electorală publicată pe pagina sa de internet.

CHIŞINĂU, 19 iun – Sputnik. Serviciul de presă al Academiei de Ştiinţe a Moldovei a difuzat un comunicat prin care precizează poziţia instituţiei în legătură cu turul doi al alegerilor locale generale în Chişinău şi încearcă să se distanţeze de un apel prin care s-a făcut agitaţie electorală pentru un anumit candidat, publicat pe site-ul AŞM.

Recent pe pagina web a AŞM a fost publicat un apel prin care alegătorii au fost îndemnaţi să voteze în turul doi în Chişinău pentru candidatul liberal, Dorin Chirtoacă.

„Academia de Ştiinţe a Moldovei, în calitate de instituție publică, care se află în afara politicii, nu participă sub nici o formă în campanie electorală, în special, nu face agitație electorală sau publicitate electorală concurenților”, susţine AŞM, chiar dacă a permis publicarea materialului cu pricina pa pagina sa oficială.

CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Politică
AŞM nu are dreptul la proclamaţii politice

Iniţiativa nu îi aparţine AŞM, ne asigură serviciul de presă al acesteia.  „Apelul respectiv a fost publicat din iniţiativa unui grup de oameni de știință şi creație”, ne mai informează sursa oficială. Este vorba despre nişte asociaţii, precizează sursa, ai căror preşedinţi „sunt în drept să organizeze manifestări în incinta Academiei, inclusiv să beneficieze de pagina web a acesteia”.Totodată AŞM a mai remarcat şi că aceste asociaţii nu-i „subordonate”  şi nici „nu fac parte din structura Academiei de Știinţe”, iar opinia autorilor acestui apel nu ar trebui să fie văzută ca una ce „reprezintă neapărat poziţia oficială a Academiei de Științe a Moldovei”.

 

Fluxul de știri
0