Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Luni va fi anunţat cel care va ocupa funcţia de premier interimar

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Nicolae Timofti va anunţa luni cine va fi premier interimar.

 CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Numele premierului interimar va fi făcut public de către preşedintele Nicolae Timofti, luni, 22 iunie, a declarat pentru Sputnik-Moldova, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu. 

Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti poate numi premier interimar, unul dintre vicepremieri

„Preşedintele va anunţa luni, cel mai probabil în prima parte a zilei, decizia cu privire la candidatura premierului interimar”, a menţionat Ţurcanu.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a declarat pentru agenţie că premier interimar „va fi unul din cei trei vicepremieri”. În prezent, funcţia de vicepremier o deţin ministrul Economiei Stefan Bride, cel al Afacerilor Externe Natalia Gherman şi vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov. 

„Conform Constituţiei Republicii Moldova, şeful statului poate numi în calitate de prim-ministru interimar unul dintre cei trei viceprim-miniştri”, a declarat Ţurcanu.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a mai anunţat că şeful statului va începe consultările cu partidele parlamentare asupra creării unui nou Guvern după ce acestea „îşi vor preciza poziţiile pe interior”. 

Premierul demisionar Chiril Gaburici a remis Preşedintelui Republicii Moldova o scrisoare oficială în care îşi exprimă refuzul de a exercita interimatul funcţiei de prim-ministru, până la formarea noului Cabinet de Miniştri. 

Deputaţii au votat joi demisia Guvernului. 

Gaburici şi-a făcut publică declaraţia despre demisie la data de 12 iunie. 


Fluxul de știri
0