Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE are statut de observator la WAREG

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЭлектростанция с парогазовым бинарным циклом
Электростанция с парогазовым бинарным циклом - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE a obţinut statut de observator în cadrul Asociaţiei europene a autorităţilor de reglementare a serviciilor de aprovizionare cu apă.

CHIŞINĂU, 19 iunie – Sputnik. Secretariatul Asociaţiei europene a autorităţilor de reglementare a serviciilor de aprovizionare cu apă (WAREG) a notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre faptul că aceasta a obţinut, în baza cererii depuse, statut de observator în asociaţie.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Experţii IPRE: Sectorul energetic se află într-o criză acută

Cererea de asociere a ANRE la WAREG, în calitate de observator, a fost examinată şi acceptată de Adunarea generală a acestei asociaţii care s-a desfăşurat la Edinburgh, Scoţia.

Directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, consideră că specialiştii autorităţii de reglementare vor avea de câştigat de pe urma participării la activităţile desfăşurate de WAREG. 

„Cooperarea cu această asociaţie europeană, dar şi cu autorităţile de reglementare care fac parte din ea ne va oferi posibilitatea să învăţăm multe din experienţa acestora în materie de reglementare a serviciilor de aprovizionare cu apă şi canalizare, activitate de care ANRE este preocupată relativ nu demult”, a subliniat Sergiu Ciobanu.        

WAREG a fost constituită anul trecut la Milano, Italia, de către autorităţile de reglementare în domeniu din 11 ţări membre ale Uniunii Europene. Obiectivul principal al WAREG este de a promova coordonarea la nivel european a activităţii profesionale a autorităţilor de reglementare, a sprijini cele mai bune practici de reglementare care încurajează investiţiile, calitatea serviciilor, durabilitatea mediului şi protecţia consumatorilor. 


Fluxul de știri
0