Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decada de promovare a donării de sânge voluntară, în Moldova

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaДень донора крови
День донора крови - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova se desfăşoară Decada de promovare a donării de sânge voluntară

CHIŞINĂU, 16 iunie – Sputnik. Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Centrul Naţional de  Transfuzie a Sângelui şi autorităţile publice locale, tradiţional,  organizează în luna iunie Decada de promovare a donării de sânge voluntară. 

Mesajul evenimentului este de a îndemna populaţia să doneze voluntar sânge. Decada este organizată în contextul marcării în fiece an, în luna  iunie, a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Motoul evenimentului din acest an este ”Mulțumesc pentru salvarea vieții mele!”.

Pe parcursul acestor săptămâni, pe întreg teritoriul țării are loc informarea amplă a populației prin distribuirea materialelor informative, posterelor și pliantelor cu tematica promovării donării de sânge voluntare și sistematice. Este organizat un program al donărilor de sânge în toata țara, iar cei interesați sunt așteptați la unul din punctele de colectare ale sângelui din țară. 

La 18 iunie,  de Ziua Donatorului de sânge în capitală vor fi organizate puncte de colectare a sângelui. 

În Republica Moldova necesităţile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral. În fiecare an sunt colectate de la 80 mii de donări, care asigură asistenţa la circa 150 mii de bolnavi. Din aceste 80 mii de donări doar 51 mii sunt asigurate de către donatorii voluntari. Ministerul Sănătăţii îşi propune drept obiectiv major să sporească, anual, cu cel puţin 5 % numărul donărilor voluntare. 

 

Fluxul de știri
0