Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În jur de două mii de cetăţeni s-au asigurat medical în luna mai

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота детской поликлиники в Калининграде
Работа детской поликлиники в Калининграде - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape două mii de persoane, încadrate în sistemul AOAM în luna mai.

CHIŞINĂU, 16 iunie – Sputnik. În jur de două mii de cetăţeni au achitat prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă pe parcursul lui mai — prima lună de reduceri de la intrarea în vigoare a Legii fondurilor AOAM pentru anul 2015.

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preţul poliţiei medicale va fi redus până la 28 iulie

Cei mai mulţi dintre aceştia, aproape 1400, au beneficiat de reducere în mărime de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatori de întreprinderi individuale, arendaşi, arendatori, deţinătorii de patente, notari publici, executori judecătoreşti, avocaţi neangajaţi, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, care achită 2 028 lei.

În jur de 500 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit 1014 lei, ceea ce constituie 25% din prima medicală.

Persoanele care se asigură în mod individual beneficiază până pe 28 iulie de reduceri de 50% şi de 75% la achitarea primei AOAM în sumă fixă, valoarea căreia a rămas la nivelul anului trecut – 4056 lei.

Cetăţenii care confirmă statutul de asigurat în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru 2015 sunt scutiţi de datoriile acumulate pe parcursul ultimilor trei ani faţă de fondurile AOAM.


Fluxul de știri
0